Bara fyra segrar på femton senaste

Ryssland har svårt att få till det ordentligt på fotbollsplanen. Den relativt starka inhemska ligan hämtar sina största stjärnor från andra länder och de inhemska talangerna blommar inte riktigt ut. På de senaste femton matcherna har laget bara vunnit fyra, samtidigt som man har sju förluster. Segrarna kommer inte mot något motstånd som skrämmer nämnvärt heller; Litauen, Ghana, Rumänien och Ungern. Det var förvisso under måndagen som man slog Ungern med 3-0, och för Rysslands del är det viktigt att få med sig den positiva känslan in i nästa match. Det lär behövas, då Chile är på en helt annan nivå än deras tidigare motstånd. Majoriteten av de ryska spelarna håller till i den ryska ligan, och fyra av startspelarna från mötet med Ungern blev ryska mästare härom veckan med Spartak Moskva.

Vinner nästan alltid

I Chile är man alltså regerande mästare i Copa America, efter finalvinst mot Argentina där det gick hela vägen till straffläggning. En klar majoritet av truppen håller till i utländska ligor och det finns flera stora internationella stjärnor såsom exempelvis Alexis Sanchez och Arturo Vidal i truppen. Målvakten Claudio Bravo var förstaval i Manchester city under säsongen som gick och han är också lagkapten i landslaget. Han avslutade dock skadad och lär inte finnas med i fredagens match. På de femton senaste matcherna har Chile tagit elva segrar och bara förlorat tre. I senaste matchen mot Venezuela så vann man komfortabelt med 3-0 efter ett mål av Alexis Sanchez och två av Esteban Paredes.

Redan klara för VM

Eftersom VM spelas i just Ryssland 2018 så spelar inte ryssarna i någon kvalgrupp, utan de är direktkvalificerade. Att gå miste om de viktiga tävlingsmatcherna och bara träningsspela är så klart inte helt av godo. I Chiles fall är det ett hyfsat läge inför avslutningen i kvalet. De är fyra i Sydamerika-gruppen med 23 poäng, en efter tvåan Colombia. Man har dock bara en poäng ner till Argentina som jagar bakom.

Speltips – Chile har ett starkare lag och vinner

Ryssland kan göra riktigt bra matcher emellanåt, men de saknar ändå en hel del för att nå upp till samma nivåer som de bättre lagen. I Chile stämmer ganska mycket just nu, och vi tror att de kommer vara det bättre laget. Fem vinster och bara en förlust på de senaste sju matcherna gör att vi väljer att spela 2:an. Vi gör det hos Unibet, som ger 2.30 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-06-06

Skribent: Tobias Ljungkvist