Ska säkra fjärdeplatsen

Förra matchen lagen spelade slutade med 2-1-vinst för Sevilla. Efter att Ronaldo satt en straff hjälpte Sergio Ramos hemmalaget till en kvittering genom ett självmål. I matchens sista minut kunde Jovetic peta in segermålet. Faktum är att i hemmaspelet har Sevilla bara förlorat en enda match, och det mot Barcelona. Det är i bortaspelet laget visat svagheter och man har trots sin fjärdeplats bara sju vinster av arton möjliga. Och en av de absolut tuffaste bortamatcherna har de fortfarande framför sig alltså.

Real på väg mot ny titel

Real Madrid ligger på samma poäng som Barcelona men har en match mindre spelad. Om det inte sker någon större skräll längs vägen så är det i huvudstaden ligaguldet kommer firas om tre omgångar. Någonting de har gemensamt med Sevilla är antalet förluster på hemmaplan. En på hela säsongen. Och som om inte det vore nog – liksom för Sevilla så var det Barcelona som stod för motståndet i den matchen.

Ronaldo i toppform

Sevilla har gjort 63 mål såhär långt. Den spelare som gjort flest är Wissam Ben Yedder med 11. Det är gott om spelare som ändå har hängt ett par baljor och det kan vara värt mycket. Det är svårt för motståndarna att orka hålla koll på hela laget när klockan tickar upp mot de nittio Man saknar dock den styrka som det innebär att ha en riktigt formtoppad striker som gör mål i match efter match. Någon som… ptja… låt säga Ronaldo. Portugisen blev mållös i returen mot Atletico i Champions League-semin, men i de tre CL-matcherna innan det skickade han ensam ut Bayern München ur turneringen och avgjorde semin redan i första matchen. Åtta mål på tre matcher är sinnessjukt på den nivån. I ligan har Ronaldo inte gjort lika många mål som han brukar den här säsongen, men han är klart bäst i laget med 20 stycken. Morata har gjort 15. Totalt står Real på 96.

Speltips – båda lagen nätar i andra

Både Sevilla och Real tenderar till att både göra flest mål och släppa in flest under de sista 45 minuterna. Vi tror inte att den här matchen blir något undantag, utan det är i andra det händer. Hos SuperLenny väljer vi ett spel på att båda lagen gör mål i andra halvlek. 2.30 gånger pengarna.

Publicerad: 2017-05-11

Skribent: Tobias Ljungkvist