Obesegrade under 2016

Marocko har inte något extremt namnkunnigt lag, men Sofiane Boufal i Southampton och Belhanda i Nice är två av flera skickliga spelare. För den som spelar FIFA är Moubarak Boussouffa ett bekant namn med sin fantastiska teknik. Landets stjärnspelare Mehdi Benatia lånades ut från Bayern München till Juventus, som inför säsongen också köpte loss honom. Där har han emellertid haft svårt att ta en plats i det mycket samspelta försvaret, och skadebekymmer har inte heller hjälpt. I Afrikanska Mästerskapen tog man sig ur sin grupp efter att ha slagit bland annat Elfenbenskusten, men i kvartsfinalen mot Egypten tog det stopp. Såhär långt har VM-kvalet börjat halvdant. Två raka 0-0-matcher imponerar inte. Under 2016 var man dock obesegrade – fyra vinster och fyra kryss.

Kan inte jämföras med det som varit

Holland har en stark fotbollshistoria och mängder med stjärnspelare har burit de karaktäristiska orangea tröjorna. I dagens lag hittar vi kanske ingen Cruyff eller van Basten, men likväl enormt skickliga spelare såsom Arjen Robben, som vunnit allt man kan vinna på klubblagsnivå, Strootman som är en viktig kugge i sitt Roma och Liverpools nyförvärv inför säsongen Wijnaldum. Dessutom flera yngre Ajax-spelare som börjar slå igenom på den stora scenen på allvar efter finalplatsen i Europa League. På de senaste 15 matcherna har holländarna sex vinster, tre kryss och sex förluster, och i VM-kvalet är man alltså bara fyra i gruppen. Mot Sverige spelade man 1-1; Marcus Berg lobbade iskallt in ledningsmålet för Sverige innan rutinerade Wesley Sneijder kunde kvittera.

Speltips – Holland är bättre, men inte mycket

Holland saknar en del kvalitet i dagens lag. Kraven på det orangea landslaget är alltid höga, men man har inte riktigt samma spelarmaterial som man hade för några år sedan. Den senaste EM-turneringen missade man, och man är inne i en generationsväxling. Marocko har bara fyra förluster på sina femton senaste matcher, men man ska samtidigt ha i åtanke att motståndet inte alltid hållit särskilt hög nivå. Vi tror att det blir en ganska tight match, men tittar vi framåt så har Holland match i VM-kvalet redan i början på juni, medan Marocko inte spelar sin nästa tävlingsmatch innan slutet på augusti. Holland är mer fokuserade och vinner knappt. 2:an ger 2.35 gånger pengarna hos SuperLenny.

Publicerad: 2017-05-28

Skribent: Tobias Ljungkvist