Tre förluster 2015/16 har blivit 17 stycken den här säsongen

Hemmalaget gjorde en supersäsong 2015/16 som avslutades med ett ligaguld. De förlorade bara tre matcher på hela säsongen, och medan alla gick och väntade på när svackan skulle komma så bara körde de på. Den säsongen blev det ett kryss och en vinst mot Tottenham. Senast lagen möttes var det Vincent Janssen och Ahmed Musa som gjorde ett mål för vardera lagen och man delade på poängen. Den här säsongen har antalet förluster vuxit till 17 stycken med två matcher kvar att spela, och vår känsla är att det kommer öka till 18 efter den här matchen. Mellan februari och april hade man fem raka vinster, men på de sex matcherna efter det har man förlorat tre och kryssat en. Senaste omgången var det Manchester city som blev för svåra och vann med 2-1.

Tappade chansen på titeln

Tottenham har gjort en mycket bra säsong, men ändå varit steget efter Chelsea i toppen hela tiden. Härom kvällen kunde Chelsea till sist titulera sig som mästare. Tottenham förlorade överraskande mot West Ham och tappade poäng de hade behövt för att möjligheten fortfarande skulle finnas. Innan det hade laget en grym svit med nio raka matcher utan förlust. Harry Kane fortsätter göra mål, 21 stycken såhär långt. Danske Christian Eriksen har passat fram till 12 och är med det tre sämre än Kevin De Bruyne som i sin tur är bäst i ligan på just det området. I senaste omgången var det West Ham som var de lyckliga efter att ha vunnit med matchens enda mål. I omgången innan det vann man mot Arsenal efter två mål inom tre minuter. Först Dele Alli och sedan Kane på straff.

Påverkas inställningen

Frågan är hur saker och ting kommer påverkas av spelarnas inställning. Nu har det gått så pass länge sedan semestern att de är ganska trötta och slitna. Tottenham har fått titeldrömmarna krossade och de enda som kan gå ikapp underifrån är Manchester City, som måste vinna de två matcher de har kvar att spela, samtidigt som Tottenham inte tar någon mer poäng alls. Tar Spurs en poäng hamnar de på 78, precis vad City som bäst kan sluta på. Men då ska City äta upp en målskillnad som i skrivande stund är på 14 mål. Det känns inte rimligt. Leicester kan klättra uppåt och sluta åtta som bäst, samtidigt som det är fem lag bakom som rent tekniskt skulle kunna gå om. Inte sannolikt atta alla vinner sina matcher dock.

Rastar yngre spelare?

Kan det faktum att inget av lagen har några direkta möjligheter att påverka säsongens slutresultat nämnvärt göra att den här matchen blir lite av ett sömnpiller? Givetvis vill alla spelare vinna, men tränare kan resonera som så att det är läge att rasta lite yngre spelare och försöka ge dem lite rutin inför framtiden nu när det egentligen inte gäller någonting särskilt.

Speltips – målsnålt

Vi tror att flera yngre och mindre rutinerade spelare kommer finnas på planen och att det kommer vara lite avslagen stämning. Inget av lagen kommer vara hundraprocentigt i sina avslut, och därför tycker vi att ett spel på under 2,5 mål i matchen känns motiverat. 2.05 gånger pengarna hos SuperLenny.

Publicerad: 2017-05-14

Skribent: Tobias Ljungkvist