Många kryss, stal poäng av City

Samtidigt som antalet vinster bara kommit upp i fem stycken så har Middlesbrough faktiskt lyckats spela 13 oavgjorda. Det är bara manchester United som har fler kryss med sina 14. Även om man skulle kunna tro att Middlesbrough faktiskt är på gång efter att ha slagit bottenkonkurrenten Sunderland med 1-0 och sedan kryssat mot Manchester City i en 2-2-match där man var i ledning både en och två gånger så är känslan att Chelsea är för bra för att låta någonting sådant ske. I den senaste matchen var lånet från Valencia, Alvaro Negredo, matchens lirare och satte ledningsmålet. Med ett förflutet i City kan man tänka att han var sugen på att visa sin tidigare arbetsgivare ett och annat. Aguero kvitterade sedan på straff innan Calum Chambers kunde få in 2-1. Fem minuter från slutet lyckades Gabriel Jesus sätta kvitteringen.

Vägen mot ligatiteln öppen

Fyra poängs ledning med fyra matcher kvar borde räcka. Det gäller dock att Chelsea inte slappnar av, för då kommer Tottenham hugga direkt. Londonlaget är uppe på nio raka vinster och har, bortsett från Manchester United, bara lag från undre halvan kvar att möta. Chelsea själva har under april månad förlorat både mot Crystal Palace och Manchester United, vilket gjort att ledningen krympt. De har dock två raka vinster i och med 4-2 mot Southampton och 0-3 borta mot Everton. Kaptenen Gary Cahill har gjort mål i båda. Av sina fyra avslutande matcher spelar Chelsea tre hemma på Stamford Bridge och både Middlesbrough och Sunderland, de två bottenlagen finns med bland de kommande motståndarna. Av 16 spelade matcher på hemmaplan har Chelsea vunnit 14. Förutom Crystal Palace har också Liverpool lyckats knipa tre poäng i den blå borgen.

Skadefria trupper som får tänka sig för

Hemmalaget kommer kunna ställa upp med helt ordinarie lag. Inga spelare i truppen har rapporterats skadade och ingen är avstängd. Många spelare står dock på många gula kort och riskerar avstängningar på grund av det. Det gäller att inte tappa tålamodet nu inför avslutningen. Föga förvånande är lagets bästa målskytt, Diego Costa, en av de som riskerar avstängning. Han har nio gula under säsongen och har fått fyra av dem på de sju senaste matcherna. Middlesbrough är lite i samma läge. Hela truppen är tillgänglig, men flera riskerar avstängningar. Inte gynnsamt om de ska ha någon som helst liten mikroskopisk chans att ta sig uppåt i tabellen.

Speltips – Chelsea vinner med minst tre mål

På de två senaste har Chelsea gjort fyra respektive tre mål. De är det lag som gjort flest i ligan. Alla spelare är tillgängliga och vi tror därför att de kommer måla flera gånger om. 43 gjorda på 16 matcher hemma ger ett snitt på 2,69 per match. Vi väljer ett handikappspel och spelar 1:an med Chelsea (-2).

Publicerad: 2017-05-05

|
Uppdaterad: 2017-11-30 11:57:15

Skribent: Tobias Ljungkvist