Matchstart: 14/2 20:45     Serie/Liga: Champions League

År efter år har de försökt, men de har haft svårt att få till det när det vankats slutspel. I år kan Paris Saint-Germain gå riktigt långt. Nästa hinder är de regerande mästarna Real Madrid. Real är alltid farliga, men har inte varit bra den här säsongen. Vårt speltips är en 2:a, vi tror helt enkelt att PSG är bättre. 2,90 gånger pengarna hos Unibet.

Odds på Real Madrid – PSG

2.23 3.90 3.15 Spela
2.30 3.70 3.05 Spela

Regerande mästare

De blev första laget att ta Champions League-titeln två år på raken när de finalbesegrade Juventus med 4-1 förra säsongen. Real Madrid har varit fantastiskt bra i många år med sina galacticos, ledda av Cristiano Ronaldo. Av någon anledning har den här säsongen inte alls varit lika väl genomförd. De ligger långt efter i ligan och de blev tvåa i Champions League-gruppen efter Tottenham. Ronaldo har inte fått målskyttet att stämma som det brukar, åtminstone inte förrän nu. I senaste ligaomgången gjorde han tre mål när Los Blancos slog Real Sociedad med 5-2. Det var fjärde raka matchen utan förlust. I CL-gruppen kryssade de hemma och förlorade borta mot Tottenham och det räckte för att engelsmännen skulle knipa förstaplatsen. Vallejo och Ceballos saknas på grund av skada, medan Carvajal är avstängd. Reals – med deras mått mätt – svaga säsong gör att vi tror de kommer åka ut mot PSG.

Bättre och bättre

I ligan har de dominerat i flera år, bortsett från när Monaco stickit fram näsan och utmanat. Nu har de nio poängs ledning till monegaskerna på hemmaplan och Paris Saint-Germain ska inte behöva tappa ledningen om de inte går in i någon extrem svacka. Trots de stora framgångarna på hemmaplan har de haft svårt att ta sig det där sista steget i Champions League. Flera gånger har de varit nära. Mycket nära. Men en missad straff från Zlatan Ibrahimovic eller färre mål på bortaplan har ställt till det. Förra säsongen spelade de ut Barcelona fullständigt i åttondelsfinalens första möte. 4-0 inför returen. I returmötet stod PSG för en kollaps av sällan skådat slag där Barcelona gick upp i ledning på grund av ett självmål och sedan avgjorde med tre mål med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid. Vi tror att de är starkare nu. Cavani har börjat ösa in mål i Zlatans frånvaro och Neymar är ruskigt bra. De är bra nog att slå Real i två möten.

Speltips – PSG vinner första mötet

Förra säsongen gjorde Neymar två mål när Barcelona lyckades vända ett omöjligt underläge mot Paris Saint-Germain. Nu spelar han i PSG:S tröja och vi skulle inte bli förvånade om det är han som avgör mot Real Madrid. Paris Saint-Germain är i bra form och kan gå långt, mycket långt. Real har inte varit bra under säsongen och vi tror att de får ge sig. Speltips blir en 2:a. Hos Unibet ger den oss 2,90 gånger pengarna.