Matchstart: 13/2 20:45     Serie/Liga: Champions League

Något överraskande var det Basel som gick vidare som tvåa bakom Manchester United i grupp A. De avslutade bra, men vi tror att de får stora problem i åttondelsfinalen i Champions League när Manchester City kommer på besök. Vårt speltips är seger för gästerna och vi väljer ett handikappspel. 2:an med Manchester City -1 ger oss 1,95 gånger pengarna hos SuperLenny.

Odds på Basel – Manchester City

11.40 5.55 1.32 Spela
11.50 5.30 1.32 Spela

Bra avslutning i gruppen

Basel ligger på andra plats i schweiziska Super League bakom Young Boys. De fick nyligen ge sig mot Lugano på hemmaplan, det var den första förlusten på tolv matcher. I senaste omgången var ordningen återställd när de slog FC Thun med 0-2 borta. Oberlin och Bua gjorde ett varsitt för att frälsa de ditresta supportrarna. Det var länge oklart om de skulle ta sig ur grupp A levande, men med vinster både mot Manchester United och Benfica i de två avslutande omgångarna så knep de andraplatsen bakom United. Oberlin har stått för fyra mål på de sex gruppspelsmatcherna. Rutinerade målvakten Vailati samt mittfältaren Zuffi är de enda skadade. Lillebror Xhaka, Taulant, har fått stort förtroende på mittfältet och gjort det bra. Basel lär få svårt att rå på de engelska serieledarna och vi tror inte det hjälper ens om de får fördel med ett mål.

Kan gå hela vägen

Det gick att slå Manchester City, det har Liverpool visat. I Champions League lyckades också Shakhtar Donetsk i en betydelselös match. Det är de två enda förlusterna City åkt på under säsongen. Enormt starkt av laget, som inte verkar ha någon motståndare vad gäller den engelska ligatiteln. Frågan är hur långt de kan gå i Champions League. Det är sjunde året i rad de är med, men bara vid ett enda tillfälle har de tagit sig förbi åttondelsfinalen. Kanske är detta säsongen de går hela vägen. I gruppen vann de de fem första matcherna och var klara gruppsegrare redan innan förlusten mot Shakhtar. Förutom en vinst och en förlust mot ukrainarna slog de också Feyenoord två gånger och Napoli två gånger. Truppen är otroligt bred och slagkraftig. Storstjärnan Aguero gjorde inte mindre än fyra mål i senaste Premier League-omgången mot Leicester. Han är uppe på 21 mål i ligan tack vare det. I Champions League är Sterling bäst med fyra stycken.

Speltips – City inleder bäst

Basel har gått helt okej i säsongens Champions League. Ett underpresterande Benfica och ett CSKA Moskva som inte räckte till gav dem en andraplats i gruppen efter Manchester United, som de slog på hemmaplan. När de möter det andra Manchesterlaget, City, så tror vi inte det kommer bli någon dans på rosor. City har potential att gå hela vägen och vi tror att de städar undan Basel ganska komfortabelt. Vårt speltips är ett handikappspel, en 2:a med Manchester City -1. Det ger oss 1,95 gånger pengarna hos SuperLenny.