Matchstart: 10/2 13:30     Serie/Liga: Premier League

Även om Arsenal gjorde en inspirerande match mot Everton och vann med 5-1 efter mål av bland annat nyförvärvet Aubameyang så har de bara vunnit en av de sju senaste mot Tottenham. Tottenham har gått åtta matcher utan förlust och slagit Manchester United samt kryssat mot Liverpool. Vi tror på hemmalaget och spelar 1:an. 2,00 gånger insatsen hos Expekt.

Odds på Tottenham – Arsenal

2.00 3.70 3.60 Spela
1.95 3.85 4.10 Spela

En hemmaförlust

I den första hemmamatchen för säsongen förlorade Tottenham mot Chelsea. efter det har de vunnit åtta och kryssat fyra på Wembley. Senast de mötte Arsenal på just Wembley, 1993, blev det förlust i FA-cupen. Senaste lag att slå Tottenham var Manchester City. De är enda laget som gjort det på de tolv senaste omgångarna. Hemmalaget är i bra form och på de två senaste matcherna har de slagit Manchester United med 2-0 efter mål av Eriksen redan i den första matchminuten och ett självmål med dryga halvtimmen spelad. Mot Liverpool senast räddade Kane en poäng efter en omdiskuterad straff på övertid. Liverpool tog ledningen med 2-1 i matchminut 90 och bara kort därpå så fick Tottenham straff efter att van Dijk varit oförsiktig i eget straffområde. Skytteligaledaren gjorde inget misstag utan satte 2-2. Alderweireld, Rose och Winks är skadade medan Lucas kan göra debut efter övergången från Paris Saint-Germain.

Vann senaste mötet

När lagen möttes i november var det Arsenal som vann med 2-0. Mustafi och Sanchez med varsitt mål. Schanez är försvunnen till Manchester United sedan dess, men i gengäld fick Arsene Wenger in Mkhtarian och dessutom blev Aubameyangs övergång från Dortmund klar. I bortaspelet har Arsenal lämnat mer att önska under säsongen. De har bara tre vinster. De två senaste bortakamperna har de förlorat. Först mot Bournemouth, sedan mot Swansea. I senaste omgången mot Everton blev det vinst med hela 5-1. Ramsey gjorde tre stycken och Aubameyang presenterade sig med ett mål inför hemmafansen. Mkhitarian har mäktat med tre assists på 120 minuters spel i Arsenaltröjan. Det är lika många som Alexis Sanchez gjorde på 1507 minuter denna säsongen. Arsenal har haft svårt mot Tottenham senaste säsongerna. Höstens seger var den första på sju matcher. Vi tror inte att de vinner två på raken, trots en bra match senast.

Speltips – Svårslaget Tottenham tar tre pinnar

Tottenham har varit nästan oslagbara på Wembley under säsongen. Bara en enda förlust har det blivit, och de senaste tolv hemmamatcherna är de obesegrade. Arsenal har inte alls varit lyckosamma på bortaplan och står på tre vinster. Vi ser Expekts 2,00 gånger pengarna på hemmalaget som ett spelvärt odds och slår till med en 1:a.