Matchstart: 10/2 18:30     Serie/Liga: Premier League

Manchester City fick bara ett kryss i senaste omgången mot Burnley på bortaplan. Att de tar sig i kragen och slår ett Leicester som bara vunnit en av de fyra senaste ser vi som en självklarhet. Vårt speltips är ledning i halvtid för City och seger vid full tid. 1,75 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Odds på Manchester City – Leicester

1.23 6.85 13.00 Spela
1.22 7.00 14.25 Spela

”Svacka”

Det är så klart befängt och löjligt att prata om en svacka, men sett till Manchester Citys makalösa säsong så är en förlust och två kryss på de sex senaste matcherna något av en sådan. De toppar Premier League med 69 poäng på 26 matcher, 13 före Manchester United. Första lag att slå dem var Liverpool, men sedan var de tillbaka på vinnarspåret igen och slog Newcastle och West Bromwich. Mot Burnley gav Danilo Silva City ledningen med 0-1 efter 22 minuter. Med mindre än 10 kvar gjorde Burnley 1-1 och kunde fira en pinne. På hemmaplan har City 12 vinster och ett kryss och de har gjort i snitt 3,46 mål per match. I 10 av 13 matcher har de varit i ledning i halvtid. De är stora favoriter till tre poäng och det skall något alldeles extraordinärt till om så inte blir fallet. Skador på Mendy, Gabriel Jesus, Delph och Sané.

Bara en bortapoäng senaste fyra matcherna

Leicester ligger på åttonde plats i ligan och har en ganska bra bit upp till Europa-platserna. De har varit direkt svaga på bortaplan under den senaste tiden och de enda vinsterna de har tagit på resande fot har kommit mot lag från plats 15 och nedåt. Rent procentuellt har de ett övertag på City på bortaplan. De har vunnit fyra av de sex matcherna de har mötts i Premier League. Vi får gå tillbaka ända till 60-talet för att hitta en period där Leicester förlorade tre matcher på raken mot City. Risken är stor att den sviten tangeras nu. Senaste mötet vann City med 2-0. Mycket av hoppet i offensiven ställs så klart till Jamie Vardy, som stått för 12 mål hittills. I sin karriär har han gjort tre mot City, allihopa i samma match. Om han hittar nätet blir det för fjärde matchen i rad. Efter vinsten mot Watford har de förlorat mot Everton med 2-1 och senast blev det ett kryss mot Swansea hemma. Rutinerade Wes Morgan är den enda skadade spelaren i Claude Puels trupp.

Speltips – City leder i paus och vinner

Leicester har bara tagit en poäng av de senaste tolv möjliga på bortaplan. De står inför en tuff uppgift när de ska försöka stå emot ett hungrigt Manchester City på Etihad Stadium. City kryssade senast och är inte vana att tappa poäng. Vi tror att de tar revansch på sig själva genom att spela ut Leicester från början till slut. Vårt speltips är att City leder efter 45 minuter och sedan vinner matchen. 1,75 i odds hos Ladbrokes.