Har inte gett upp

Avståndet till Manchester City minskade något när de ljusblå förlorade sin första match för säsongen i senaste omgången. Manchester United är tolv poäng efter och det ser inte ut som att någon ligatitel är inom räckhåll. För 22 år sedan var de precis tolv poäng efter Newcastle efter 23 omgångar, då slutade det med att United fick höja pokalen i maj. Hoppet är det sista som överger en. United är obesegrade i sina fem senaste bortamatcher i ligan. Fyra vinster och ett kryss. De har gjort minst två mål i respektive match. Paul Pogba har haft skadebekymmer, men hans betydelse visar sig när man tittar på antal assists. Han har assisterat till 13 mål, fler än någon annan spelare. Efter skadeuppehållet har han hittat rätt och stått för fyra assists på de två senaste matcherna. Zlatan Ibrahimovic är fortsatt skadad och finns inte med. Victor Nilsson-Lindelöf satt på bänken hela matchen när United slog Stoke med 3-0.

Sex raka utan seger

Inledningen av säsongen 2009. Det var senaste gången Burnley lyckades slå Manchester United. Sedan dess har de spelat 23 matcher mot varandra och 10 gånger har det blivit kryss, 13 gånger har de förlorat. På de nio senaste försöken på Turf Moor har Burnley bara lyckats få hål på United en enda gång. Inte på sju säsonger har Burnley förlorat tre raka matcher på hemmaplan, men vi tror att den sviten bryts nu. De ligger visserligen på sjunde plats i tabellen och har gjort det bra under säsongen, men formen saknas. Tränare Dyche gör sin 100:e match i Premier League, men mycket till firande tror vi alltså inte på. Det trots att de tre senaste tränarna som gjorde just sin 100:e Premier League-match mot Manchester United har alla fått tre poäng med sig. Chris Woods fyra mål är bäst i laget där keepern Heaton och Stephen Ward saknas på grund av skador.

Speltips – United tar tre pinnar

Visserligen kryssar Burnley nästan varannan match mot Manchester United, men de senaste säsongerna har inneburit ett kryss och en förlust i de två mötena. Eftersom de båda lagen delade på poängen i julas så tror vi att det är Uniteds tur nu. Vårt speltips är en 2:a och den spelas hos Unibet till oddset 1,59.

Publicerad: 2018-01-18

Skribent: Tobias Ljungkvist