Matchstart: 14/1 17:00     Serie/Liga: Premier League

Manchester City gick med vinst i 18 raka matcher, men kryssade mot Crystal Palace. De är dock fortfarande obesegrade och vann igen senast. Liverpool har blivit en mardrömsmotståndare för serieledarna och vi tror att de röda klarar ett kryss. Hos SuperLenny ger vårt speltips 3,70 gånger pengarna.

Odds på Liverpool – Manchester City

2.90 3.80 2.40 Spela
2.95 3.70 2.45 Spela

Revansch från förra mötet

När de möttes senast var det jämnt fram tills Sadio Mané blev utvisad efter 37 minuters spel. Då hade Manchester City gjort 1-0. I andra rann det iväg rejält och mötet slutade hela 5-0. Det var siffror som definitivt inte speglade matchen så länge det var elva mot elva på plan. Det var då. Nu har Liverpool spelat 13 raka matcher utan en enda förlust och är i riktigt bra form. Salah fortsätter göra mål och Pool visade styrka när de fick in 1-2 i slutet mot Burnley i senaste matchen efter att hemmalaget då reducerat med bara minuter kvar att spela. Nyförvärvet Virgil van Dijk presenterade sig för hemmapubliken genom att avgöra derbyt mot Everton på nick. Mot Manchester City har Liverpool inte förlorat på de 14 senaste hemmamatcherna i Premier League. Tio vinster och fyra kryss har det blivit. Vi tror att de håller traditionen vid liv.

Galet bra säsong

Två poängtapp i Premier League på hela säsongen så här långt. Det är smått otroliga resultat Manchester City visar upp. Pep Guardiola misslyckades precis med att tangera sitt egna rekord med 19 raka vinster när City kryssade borta mot Crystal Palace. I matchen efter var det tre nya poäng när Sterling och Aguero gjorde varsitt mål i 3-1-segern mot Watford. I klubbens historia har de bara haft en sämre bortasvit mot ett lag. De vann inte på 15 bortamatcher mot Arsenal mellan 1992 och 2012. Även om segersviten är bruten så är de fortfarande obesegrade i 30 raka Premier League-matcher. Aguero har gjort sex mål på elva möten med Liverpool, men inget av dem har kommit på Anfield. City har gjort nästan tre mål i snitt per match, samtidigt som de bara släpper in ett varannan. Att de skulle lyckas upprepa sin 5-0-seger i förra mötet tror vi definitivt inte.

Speltips – Liverpool klarar krysset

Liverpool har inte förlorat mot Manchester City på Anfield på fjorton raka matcher. Vi tror att de än en gång lyckas ta poäng från serieledarna, men någon vinst blir det inte. Vårt speltips är ett kryss. Hos SuperLenny ligger oddset på 3,70.