Matchstart: 12/1 20:30     Serie/Liga: Bundesliga

Bundesliga är tillbaka och först ut är serieledande Bayern München som på bortaplan tar sig an Bayer Leverkusen. Gästerna är favoriter, men ger bra betalt. Leverkusen är ännu obesegrade på hemmaplan under säsongen. Vi tror ändå på 2:an och vårt speltips ger oss 1,80 gånger pengarna hos Expekt.

Odds på Bayer Leverkusen – Bayern München

4.10 3.80 1.84 Spela
4.05 3.85 1.91 Spela

Ännu obesegrade hemma

Bayer Leverkusen är fyra i Bundesliga efter en stark avslutning på höstsäsongen. De har spelat tolv raka matcher utan förlust och är med det ligans näst mest formstarka lag. 2,00 poäng i snitt senaste åtta matcherna. Senaste matchen i ligan blev en svängig historia mot Hannover. 4-4 slutade matchen efter att Leverkusen både legat under och varit i ledning. Med fem minuter kvar att spela satte Hannover kvitteringsmålet som också blev matchens sista. Stjärnskottet Leon Bailey gjorde två mål då, och det var också han som gjorde matchens enda i den senaste matchen som Leverkusen spelade. Då var det DFB Cup och Borussia Mönchengladbach som stod för motståndet. Gladbach var långa stunder det bättre laget och skapade betydligt mer, men Baileys mål med 20 minuter kvar att spela frälste gästerna. Den unge Jamaicanen är förkyld och ett osäkert kort inför matchen. Hoppet om mål ställs till Kevin Volland istället, forwarden är bäst i laget med 9 fullträffar.

Gamla takter

Om Leverkusen var näst bäst i ligan med 2,00 poäng i snitt på de åtta senaste är det ingen vågad gissning att Bayern är de som är bättre. 2,63 poäng i snitt och totalt i ligan har de elva poäng ner till tvåan Schalke. På de senaste tio matcherna har Bayern förlorat en och vunnit resten. De lär bli svårstoppade i jakten på ännu en ligatitel. I hemmamötet med Leverkusen blev det seger med 3-1, då Süle, Tolisso och Lewandowski gjorde varsitt mål. Det lär bli tuffare på bortaplan, men Bayern är ändå favoriter. De stora skadebekymren fortsätter. Neuer, Hummels och Thiago är några av de som är borta. Dessutom har den store målskytten Lewandowski, med 15 ligamål på 17 matcher, varit förkyld och det är oklart om han finns med från start. I tisdagens träningsmatch mot SG Sonnenhof Grossaspach från tredjeligan gjorde Ribery tre mål och visade att han fortfarande vill vara med. Matchen slutade 5-3.

Speltips – Hemmalaget åker på första förlusten

Bayern München kan bli det första laget för säsongen att slå Bayer Leverkusen på BayArena. De måste dock slå ett av ligans formstarkaste lag och ett lag som inte förlorat på tolv omgångar. Vi tror att de har goda möjligheter att lyckas och vårt speltips blir en 2:a. Den spelas till oddset 1,80 hos Expekt.