Matchstart: 7/1 16:15     Serie/Liga: La Liga

Etta i La Liga utan att något lag verkar ha kraft att hänga med dem i racet mot ligatiteln. Barcelona dominerar på alla håll och kanter och ska inte ha några större bekymmer att spela till sig tre pinnar mot Levante. Levante släpper dock in färre mål än man kan tro och vi har hittat ett speltips där vi tror oss kunna träffa rätt. Under 4,5 mål i matchen spelas hos SuperLenny till oddset 1,90.

Odds på Barcelona – Levante

1.04 17.00 36.00 Spela
1.05 13.50 37.00 Spela

Barcelona utan förlust

Inte en enda förlust på hela säsongen. På 17 ligamatcher har de 14 vinster och tre kryss och allt verkar gå som på räls för katalanerna. Sju insläppta mål är färre än något annat lag och 45 gjorda framåt ger ett snitt på 2,65 per match. Tittar vi bara på hemmamatcherna är det ännu bättre, 26 mål innebär ett snitt på 3,25. Messi leder skytteligan och ligger bakom enormt mycket av det offensiva spelet. Suarez är även han i bra form och det är nog ingen som saknar Neymar nämnvärt. De har heller inte förlorat på de 25 senaste matcherna på Nou Camp och ska inte behöva oroa sig för att det skulle hända mot söndagens gäster. Busquets är avstängd och Umtiti och Paco Alcacer skadade, men i den ytterst kompetenta truppen finns spelare som kan ersätta. Segern med -03 mot Real Madrid i El Clasico i senaste omgången visar bara att det här är ett lag som inte är tvåa bakom någon i Spanien.

Gör inga mål framåt, men är täta bakåt

Inte mer än en gång har Levante lyckats slå Barcelona. Året var 1964, alltså över 50 år sedan. På de senaste tio matcherna mot dem har Levante misslyckats med att göra mål i sju. Övriga tre innebar ett mål per match. Målskyttet den här säsongen har varit under all kritik. 15 gjorda håller bara inte. Vad vi tycker är intressant är att de inte har släppt in särskilt många heller. 22 mål bakåt är lika många som exempelvis Sevilla, som ligger femma i ligan. På de fem senaste matcherna har de inte vunnit någon, men om vi bortser från lågvattenmärket mot Atletico Madrid, där det blev förlust med hela 0-5 efter en total kollaps så har de bara släppt in två mål på de senaste fyra matcherna. Vi tror att de mycket väl kan lyckas hålla siffrorna nere till och med mot Barcelona.

Speltips – Under 4,5 mål i matchen

Någon vinst lär det inte bli för Levantes del, och inte heller något kryss. De är nog själva ganska så inställda på att de kommer få ligga och försvara och försvara matchen igenom. Under säsongens första halva har de, trots ligaplaceringen, gjort det ganska bra. De släpper in få mål och vi tror att de klarar av att hålla nere siffrorna någorlunda. Vårt speltips är på under 4,5 mål i matchen. Hos SuperLenny ger det oss 1,90 gånger insatsen.