Matchstart: 3/1 20:45     Serie/Liga: Premier League

Arsenal tappade poäng i jakten på Champions League när de kryssade mot West Bromwich. Chelsea gjorde vad de skulle och lite till mot Stoke och gick dessutom förbi Manchester United och är ny tvåa i Premier League. Vi tror på gästerna och spelar 2:an. Vårt speltips ger 2,63 gånger pengarna hos Unibet.

Odds på Arsenal – Chelsea

2.85 3.50 2.57 Spela
2.90 3.50 2.60 Spela

Arsenal tappade poäng i CL-jakten

När Arsenal vann hemmamatchen mot Chelsea förra året var det första segern efter fem raka utan vinst i den drabbningen. Tre gånger hade de kryssat och två gånger hade de förlorat mot Chelsea på Emirates innan det. Senaste säsongen där Arsenal inte förlorade något av mötena med Chelsea var 2011/12, då de vann en och kryssade en. Den här säsongen bortamöte slutade 0-0. Chelsea är ett lag som de har svårt för. De har bara lyckats få in fyra mål på de nio senaste matcherna mot de blå och sju av de nio senaste mötena har de gått mållösa ifrån. Arsene Wenger är den aktiva tränare som suttit längst för sitt lag och mötet med Chelsea blir hans 60:e. Det har varit jämnt under hans tid vid rodret, 22 vinster, 16 kryss och 21 förluster. I senaste omgången mot West Bromwich tog Arsenal ledningen tack vare ett sent självmål av West Brom i 83:e. Det skulle dock bli ett kryss efter en tveksamt dömd straff i 89:e. Arsenalspelarna var inte nöjda med domslutet men 1-1 var ett faktum.

Stabilt Chelsea förlorar knappt en match

Chelsea har bara förlorat en match av sina 13 senaste. 10 av de matcherna har de vunnit. Bortsett från Manchester City är de det lag med högst snittpoäng under de senaste åtta matcherna med 2,38. Inget annat lag har fler bortavinster mot Arsenal på Emirates Stadium än Chelsea, fem stycken. Om historien upprepar sig så får Chelsea avsluta matchen med 10 spelare. I de tre senaste mötena har de nämligen fått en spelare utvisad. Värt för Antonio Conte att försöka hålla sina spelare kyliga för att undvika onödiga kort alltså. De två senaste londonderbyn som Chelsea spelat har slutat med förlust. Både Crystal Palace och West Ham har lyckats slå dem under säsongen som gått. 21 av Chelseas Premier League-mål under säsongen har gjorts av spanska spelare. Det är fler än i något annat lag i någon av de fem stora europeiska ligorna. Cesc Fabregas gjorde 19 mål för Arsenal på Emirates under sin tid där, men har fortfarande inte gjort något på de tre matcher han spelat där med Chelseatröjan på. Mot Stoke i senaste omgången var Chelsea totalt dominanta. Matchen slutade 5-0 efter att Rüdiger och Drinkwater sett till att ge dem en 2-0-ledning redan innan tio minuter av matchen spelats. Pedro fyllde på med 3-0 efter 25 minuter och i andra halvlek gjorde Borges och Zappacosta ett varsitt.

Speltips – Chelsea som vinnare

Arsenal har bara vunnit två av sina sju senaste matcher och kryssar alldeles för mycket. Chelseas form är riktigt bra. Fyra vinster och ett kryss på de fem senaste ligamatcherna och gott om gjorda mål. Vi tror att gästerna tar hem londonderbyt och vårt speltips är en 2:a. 2,63 i odds hos Unibet.