Matchstart: 2/1 20:45     Serie/Liga: Premier League

Swansea går katastrofalt dåligt den här säsongen. De är näst sist i Premier League och segern mot Watford senast tror vi bara var ett undantag. Tottenham har klart bättre form och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Vi tror att gästerna leder efter första halvlek och spelar 2:an vid 45 minuter. Vårt speltips ger 1,70 gånger pengarna hos Expekt.

Odds på Swansea – Tottenham

10.50 4.85 1.38 Spela
9.75 4.60 1.42 Spela

Ny tränare gav seger

Det har bara blivit fyra vinster totalt för Swansea under säsongen. Den senaste kom i förra omgången och innebar att de lämnade över jumboplatsen till West Bromwich, som dock har en match mindre spelad. Swansea har inte förlorat fler Premier Leaguematcher mot något lag än mot Tottenham. På 14 försök har de inte någon vinst, bara ett kryss och hela 13 förluster. Senast Swansea vann mot Tottenham i ligaspel var 1982. Nye tränaren Carlos Carvajal gör sin första hemmamatch med laget. Hans första match som Swanseatränare över huvud taget slutade med seger, och kanske blir det lite effekt av bytet trots allt. Watford tog ledningen tidigt i matchen, och två sena mål vände allt. Ayew satte 1-1 i 86:e och Narsingh gav Swansea tre poäng med sitt 1-2 i 90:e minuten. Mot Tottenham tror vi dock att skillnaden är alltför stor.

Rekordmannen utanför planen?

Harry Kane har gjort hattrick i de två senaste matcherna och slog ännu ett rekord. Hans galna målskörd under 2017 överträffar alla andras. Inte ens Messi eller Ronaldo har gjort fler. Har har dock varit sjuk och är osäker på start. I senaste matchen mot Swansea blev det 0-0, och Tottenham hade då 26 avslut mot Swanseas fyra. Christian Eriksen har gjort fyra mål på de tre senaste bortamatcherna mot Swansea på Liberty Stadium. Under de två senaste säsongerna har Spurs spelat nio matcher mot lag som ligger i nedflyttningszonen och vunnit åtta av dem. På de nio matcherna har de bara släppt in ett mål, och det kom i storsegern med 7-1 mot Hull förra säsongen. På de fems senaste matcherna har de vunnit fyra, men förlorade med beskedliga 4-1 mot Manchester City. Senast var det Southampton som fick ge sig med 5-2. Förutom Kanes tre mål så nätade också Dele Alli och Son.

Speltips – Tottenham i ledning i paus

Swanseas tränarbyte verkar ha gett utdelning direkt. Tottenham är dock ett i grunden klart bättre lag och ska vinna. Senast mot Southampton hade gästerna 2-0 i halvtid och vi siktar in oss på ett spel under de första 45 minuterna. Speltips blir en 2:a i första halvlek. Hos Expekt ligger oddset på 1,70.