Matchstart: 30/12 18:30     Serie/Liga: Premier League

Manchester United är, trots två raka kryss, stora favoriter mot Southampton i Premier League. United är tvåa i ligan medan Southampton knappt kommer ihåg hur man vinner. Gästerna har dock en förmåga att alltid göra mål, och därför spelar vi på mål för båda lagen. Hos LeoVegas ger vårt speltips 2,16 gånger pengarna.

Odds på Manchester United – Southampton

1.37 5.20 9.75 Spela
1.38 5.10 9.50 Spela

Två raka kryss

Fortfarande ligger Manchester United på andra plats i ligan, men avståndet till trean Chelsea är nu bara en ynka poäng. Det kan vända snabbt, och med två raka poängtapp behöver de ta tag i saker och ting och slå till med en vinst för att inte passeras. Zlatan Ibrahimovic har fått kritik för sina insatser, men har vid ett av sina inhopp lyckats klämma in en frispark. Han blev dock utbytt redan i halvtid när han till slut fick starta en Premier League-match mot Burnley senast. Då var det inte mycket som stämde för United över huvud taget, utan de fick nöja sig med 2-2. Inhoppande Lingaard, som ersatte svensken, gjorde både för United. Med fem insläppta mål på de tre senaste matcherna i ligan har den annars grymma defensiven stött på patrull. Både Manchester City och Chelsea har nu färre insläppta.

Gör alltid mål

Det var inte igår som Southampton senast vann en ligamatch. Faktum är att det har gått hela sju omgångar sedan senast, och då är vinsten mot Everton den enda på de elva senaste matcherna. Efter kryss mot Huddersfield blev det storförlust med 5-2 mot Tottenham i en match där Harry Kane skrev in sig i historieböckerna. Det vi fokuserar på från den matchen är dock att Southampton ändå gjorde två mål mot riktigt bra motstånd. Tittar vi närmare på det så har de faktiskt bara misslyckats med att göra mål i en av de åtta senaste matcherna, och det mot Chelsea där det blev förlust med 1-0. Problemet är väl bara att de inte gör tillräckligt många mål för att vinna sina matcher när de släpper in som de gör. Ett snitt på 1,5 mål bakåt per match.

Speltips – Mål för båda lagen

Vi tror att Manchester United visar upp sig från en betydligt bättre sida än vad de har gjort senaste tiden. De bör vinna mot ett klart sämre Southampton som inte tagit en enda trepoängare på sju raka matcher. Gästerna verkar dock kunna göra mål på i stort sett alla sina motståndare, och det tror vi också att de gör. Speltips blir mål för båda lagen och hos LeoVegas ger det oss 2,16 gånger insatsen.