Matchstart: 30/12 16:00     Serie/Liga: Premier League

Chelsea är bara en poäng efter Manchester United och har definitivt ett bra utgångsläge inför kampen om Europaplatserna. Stoke är sämre än på många säsonger och ligger strax bakom mittenlagen. På fredagskvällen möts de båda och vi tror att Chelsea tar en beskedlig seger. Vi spelar 1:an med över 2,5 mål i matchen. Expekt ger oddset 1,55.

Odds på Chelsea – Stoke

1.15 9.50 20.00 Spela
1.16 8.75 17.75 Spela

Hakar på i toppen

Chelsea har bara förlorat en av sina tolv senaste matcher och är en ynka poäng efter Manchester United på andraplatsen i tabellen. De vann senaste mötet med Stoke med 0-4 på bortaplan och imponerade. Senaste matchen blev det seger, 2-0 mot Brighton. Då var det de båda spanjorerna Morata och Alonso som nätade. Morata har gjort tio mål totalt i ligaspelet och toppar den interna skytteligan. Jämfört med andra klubbar står han sig dock ganska slätt. Chelsea är också det lag av topp fem-gänget som gjort minst mål, 34 stycken. Vi tror ändå att de gör flera mål i matchen. Deras 14 insläppta är å andra sidan näst bäst i hela Premier League och de lär inte bli lätta att få hål på för Stoke.

Sämre än på länge

På 14:e plats i tabellen ligger Stoke. De har haft det svårare än vanligt med fem vinster, fem kryss och tio förluster totalt. På bortaplan har de bara vunnit en enda match under säsongen, så vi förväntar oss ingen skräll. För några veckor sedan blev det brakförlust med 5-1 mot Tottenham, 5-1 den gången. Vi tror inte att siffrorna springer iväg på samma vis den här gången, men risken är att det adderas några baklängesmål till de redan insläppta 41. Det är för övrigt klart sämst i ligan, inte ens lagen i botten har släppt in så många. Förlusten mot Tottenham innebar starten på en tre matcher lång förlustsvit. På de två senaste har det dock blivit seger med 3-1 mot West Bromwich och senast kryss efter 1-1 mot Huddersfield. Ingen spelare i laget har kommit upp i fem gjorda mål under säsongen.

Speltips – Chelsea vinner, över 2,5 mål

Chelsea är storfavoriter till att vinna matchen. Stoke har varit svaga i år och har problem med mål – både framåt och bakåt. Chelsea är täta defensivt och bör kunna hålla tätt, samtidigt som vi minns deras seger med 0-4 senast lagen möttes. Speltips blir en 1:a med över 2,5 mål i matchen. Den spelas till 1,55 gånger pengarna hos Expekt.