Matchstart: 6/12 20:45     Serie/Liga: Champions League

Båda lagen har en bit kvar till sin högstanivå. En sak är dock säker - Real Madrid är betydligt närmare sin än vad Borussia Dortmund är. Dortmund går katastrofalt på alla fronter och är ute ur Champions League. Vi tror att Real vinner komfortabelt och spelar ett handikappspel. En 1:a med Real Madrid -1 ger 2,05 gånger degen hos SuperLenny.

Odds på Real Madrid – Borussia Dortmund

1.44 5.50 6.75 Spela
1.40 5.50 7.25 Spela

Långt kvar till toppformen

La Liga toppas av ärkerivalen Barcelona och i CHampions League är det Tottenham som tagit hand om gruppsegern. Real Madrid har med åtta vinster, fyra kryss och två förluster tagit 28 poäng och är fyra i ligan. Spelmässigt har det saknats en hel del till de nivåer de har visat de senaste säsongerna då de som första lag någonsin lyckats vinna två Champions League-titlar på raken. Bara (jo, när vi pratar om Los Merengues så är det bara) två vinster på de senaste fem matcherna har gjort att avståndet till Barcelona ökat än mer. Det blir en lång och kämpig jakt för dem framåt vårkanten om inte Barca slår av på tempot. 0-0 borta mot Athletic Bilbao senast. I Champions League är de redan klara tvåor, då Tottenham går före tack var5e bättre inbördes möten och lagen efter har för många poäng att hämta ikapp. 0-6 och två mål av Benzema och två av Ronaldo senast det spelades i Europa visade att de åtminstone inte glömt bort hur man gör mål. Ronaldo leder för övrigt Champions Leagues skytteliga med åtta fullträffar och är förstås en potentiell målskytt även mot Dortmund.

Sju matcher utan seger

Borussia Dortmund alltså. Från att ha spelat final i Champions League och vunnit flera ligatitlar har de gått in i en svacka så djup att frågan är hur de ska göra för att hitta tillbaka. Det är inte det att truppen är dålig, det är inte det att tränaren inte håller måttet. Peter Bosz gjorde det fantastiskt med Ajax och spelarmaterialet är definitivt slagkraftigt. Av någon anledning – skador i mängder kan förstås ha med saken att göra – så har saker och ting bara inte stämt och Dortmund har nu spelat sju raka matcher utan en enda seger. En ynka vinst på de senaste elva, och den mot Magdeburg i Tyska cupen. I ligan har de droppat från första till sjätte plats och de lär inte kunna komma ikapp Bayern München i toppen. Istället får de jaga för att lyckas ta sig till Champions League nästa år. Bara två poäng har de fått med sig i Champions League tack vare två 1-1-matcher mot APOEL. Det innebär att de inte heller kan räkna med spel i Europa League framöver. Läget är förtvivlat.

Speltips – Real Madrid vinner med minst två mål

I Real saknas Asensio på grund av skada och Carvajal är avstängd. De kommer ganska lindrigt undan om man jämför med Borussia Dortmund. Hos tyskarna är – håll i er nu – Reus, Rode, Durm, Piszczek, Bruun Larsen, Götze, Philipp och Castro skadade. Dessutom är Toljan avstängd. De saknar en halv startelva med spelare som normalt sett är ordinarie i några av världens bästa landslag. Vi känner oss ganska säkra på att Real madrid tar hem det här, och vi spelar ett handikappspel. En 1:a med Real Madrid -1 ger oss 2,05 gånger pengarna hos SuperLenny.