Matchstart: 6/12 20:45     Serie/Liga: Champions League

Shakhtar Donetsk är alltid en klurig motståndare. De är svårslagna i Ukraina och Manchester City kommer få jobba hårt. City är obesegrade i ligan och har vunnit samtliga Champions League-matcher och vi tror att de vinner av bara farten. 2:an spelas till oddset 3,10 hos Unibet.

Odds på Shakhtar Donetsk – Manchester City

2.82 3.35 2.70 Spela
3.15 3.35 2.40 Spela

Tappar andraplatsen?

De leder ligan med 42 poäng efter 18 omgångar och har fyra ner till jagande Dynamo Kiev. På femton år har de aldrig varit sämre än tvåa i ukrainska Premier League och de jagar sin andra raka titel. Tretton raka matcher utan förlust gick de innan de fick ge sig mot Olexandria. Därefter två raka vinster, 2-4 i derbyt mot olimp och senast 2-0 mot ligafyran Veres Rivne. Ferreyra gjorde sitt 13:e mål för säsongen och han och övriga importer spelar en stor roll för Shakhtars offensiv. 37 gjorda mål totalt i ligan ger ett snitt på strax över två per match, men då är motståndet inte av Manchester Citys kaliber. I Champions league är de tvåa i gruppen bakom just Manchester City och de går också vidare om de undviker förlust eller om Napoli inte vinner. Napoli möter Feyenoord, som förlorat alla matcherna i gruppen, så någon hjälp därifrån lär de inte få. Istället tror vi att ukrainarna kan komma att få lämna över andraplatsen trots en bra insats så här långt.

Ostoppbara den här säsongen?

Ett enda poängtapp på hela säsongen hittills, kryss mot Everton precis i början av Premier League. Manchester City verkar vara enormt svårstoppade och har verkligen hittat flytet. 14 vinster och ett kryss på 15 matcher i ligan och fem raka vinster i Champions League gör att engelsmännen drömmer om pokaler. Guardiolas lagbygge har inte förlorat sedan förra säsongens FA Cup-semi mot Arsenal där londonlaget vann efter förlängning. Galet bra, kan vi konstatera. även om spelet inte har stämt till fullo i varje match så har de haft spelarna som kunnat avgöra matcherna till Citys fördel. Sterling och Aguero har gjort nio mål var och Gabriel Jesus åtta. I ligan mot West ham låg de under med 0-1 men vände och vann med 2-1 i senaste omgången. Otamendi och David Silva målskyttar för City då. Senaste matchen i Champions League var mot Feyenoord och Sterling gjorde matchens enda mål i 88:e minuten.

Speltips – Manchester City är för bra

Shakhtar har med tre vinster spelat ihop nio poäng. De har tre till godo på Napoli, men skulle ukrainarna förlora samtidigt som napoli tar tre poäng så går italienarna vidare tack vare fördel i inbördes möten. Manchester City är klara som gruppsegrare, men vi tror ändå att de åker till Ukraina med vinst i sikte, och det innebär att Shakhtar kan tappa allt i sista omgången. Vårt speltips är en 2:a och den spelar vi till oddset 3,10 hos Unibet.