Matchstart: 5/12 20:45     Serie/Liga: Champions League

Olympiakos har ingenting att spela för längre. En ynka poäng på fem matcher i en tuff grupp i Champions League gör att matchen mot Juventus bara ska spelas av. Vi tror dock att de vill visa sig från sin bästa sida och de håller nere siffrorna. Vårt speltips är under 2,5 mål i matchen och hos Ladbrokes ger det oss 2,05 gånger insatsen.

Odds på Olympiakos – Juventus

8.90 4.70 1.43 Spela
8.50 4.65 1.42 Spela

Ska kunna säkra åttondelsbiljett

Man har blivit van att se Juventus i topp i Serie A, men de är faktiskt bara trea när det närmar sig halvtid. Både Inter och napoli har gjort imponerande säsonger och har lagt beslag på första- och andraplatsen. De har släppt in knappt under ett mål i snitt i ligan och exakt ett i snitt i Champions League. Vad gäller målen framåt har det gått som tåget i ligan, 41 gjorda på 15 matcher. Tolv stycken av Dybala. Däremot har det varit trögare i Champions league, där det stannat på fem mål på lika många matcher för de italienska mästarna. Utgångsläget är som sådant att Sporting måste slå Barcelona samtidigt som Juventus tappar poäng för att portugiserna ska ta sig vidare. Juve har det alltså helt i egna händer. Så länge Sporting inte vinner så kan juventus till och med förlora och ändå gå vidare. Förstaplatsen är dock utom räckhåll. Juventus har två raka vinster i ligan, 0-1 borta mot Napoli senast. I Champions League blev det mållöst mot Barcelona i senaste omgången. Mandzukic, Höwedes och Lichtsteiner har hamnat i sjukstugan och kan troligen inte spela.

Lär sluta på en CL-poäng

Ett oväntat kryss mot Barcelona innebär att Olympiakos står på en enda poäng efter fem omgångar i Champions league-gruppen. Fyra förluster i övrigt visar att de har en bit upp till de riktigt bra lagen. Grekerna har släppt in 14 mål, alltså nästan tre i snitt per match. Senast blev det förlust med 3-1 mot Sporting och i och med det försvann chansen till vidare spel i Europa helt och hållet. I ligan går det desto bättre. Tvåa bakom AEK Aten med åtta vinster, två kryss och tre förluster på femton matcher. Fyra vinster i rad på sistone, dessutom. 3-1 mot Apollon i senaste ligaomgången där Ansarifard hoppade in och gjorde två mål. Iraniern har gjort sex mål totalt och är med det bäst i laget. Truppen är helt skadefri och de grekiska mästarna kan ställa upp med bästa manskapet. Att de skulle göra några mål på ett av världens tätaste försvar tvivlar vi på, men de bör kunna hålla nere siffrorna hyfsat.

Speltips – Juventus vinner, få mål

Olympiakos lyckades alltså knipa en poäng från Barcelona efter att ha hållit nollan i en match där de borde ha förlorat. Efter förlusten mot Sporting har de inte längre någonting annat än äran att spela för och vi tror att Juventus vinner. Juve har dock har bekymmer med målskyttet och därför blir vårt speltips på under 2,5 mål i matchen. Hos Ladbrokes får vi 2,05 gånger pengarna för det.