Matchstart: 5/12 20:45     Serie/Liga: Champions League

Senast lagen möttes var det Paris Saint Germain som ganska enkelt kunde vinna med 3-0. Då hade Bayern München haft bekymmer under en tid, och det mynnade ut i ett tränarbyte. Andra förutsättningar nu, men likväl tror vi att PSG står som segrare efter 90 minuter. Vårt speltips är en 2:a och hos BetHard ger den oss 2,85 gånger pengarna.

Odds på Bayern München – PSG

2.45 3.80 2.85 Spela
2.45 3.75 2.85 Spela

Pånyttfödda tyskar

Bayern München hade inte alls gått som förväntat och när PSG vann med 3-0 på ett överlägset sätt så blev det droppen som fick bägaren att rinna över. Ancelotti fick lämna och istället kom Jupp Heynckes in. Därefter har Bayern radat upp segrar och bortsett från ett missöde mot Borussia Mönchengladbach i ligan har det blivit tre poäng i samtliga matcher. Tio vinster på elva matcher får ändå sägas är ett bra facit, även om spelet inte varit hundraprocentigt alla gånger. Skador på nyckelspelare såsom Manuel neuer, Thomas Müller, Thiago, Robben och Bernat har stört. I senaste ligamatchen slog de Hannover med 3-1 efter att Vidal, Coman och Lewandowski nätat. Lewandowski har gjort 14 mål på lika många matcher i ligan, men har det svårare i Champions League där det bara har blivit två stycken. Bayern är redan klara att gå vidare, men för att göra det som etta krävs att de slår PSG med fyra måls marginal.

Förlust i senaste ligamatchen

I Paris har det inte funnits mycket att klaga på under säsongen. Värvningen av Neymar verkar ha varit det som krävdes för att Paris Saint-Germain ska kunna ta det där sista steget. Brassen har varit viktig under sin första tid i klubben och dessutom har Cavani kommit ur Zlatan Ibrahimovic skugga och öser in mål. 17 mål på 14 ligamatcher och sex på fem matcher i Champions League för uruguayanen. Efter tretton raka matcher utan förlust i ligan så tog det dock stopp i helgen som gick. Strasbourg lyckades vinna med 2-1 på hemmaplan och blev första lag att slå PSG denna säsongen. I Champions League har de övertygat rejält och vunnit samtliga fem matcher de spelat. Smått galna 24 mål har de lyckats peta in i gruppspelet och bara ett enda insläppt har det blivit. Senaste Europa-matchen var mot Celtic och trots att skottarna gjorde 0-1 redan i matchens första minut så fann sig PSG ganska snabbt och vände och vann med hela 7-1.

Speltips – PSG vinner även i den avslutande omgången

Bayern München är ett annat lag nu än vad de var tidigare i höstas. De har vunnit tio av elva matcher med Heynckes, men skadeproblemen fortsätter. I Paris Saint-Germain saknas Thiago Motta, i övrigt är truppen hel. PSG förlorade i ligan, första matchen på hela säsongen. Vi tror inte att de förlorar två matcher på raken. Speltips blir en 2:a och vi spelar den hos Bethard till oddset 2,85.