Matchstart: 14/11 20:45     Serie/Liga: VM-kvalet

Danmark hade bra förutsättningar att spela till sig ett bra utgångsläge inför returmatchen i Dublin men kom inte alls upp i kvalitet. I en stängd och ganska tråkig match mot Irland slutade det mållöst, och att åka till ön och vinna gör man inte bara sådär. Vi tror att danskarnas chans är förbi, Irland vinner på hemmaplan. Speltips blir en 1:a och hos Unibet får vi 2,70 gånger insatsen för den.

Odds på Irland – Danmark

3.30 2.85 2.70 Spela
3.50 2.90 2.70 Spela

Tre raka utan insläppt mål

Det var först i den sista omgången i gruppspelet som Irland blev klara för playoff när de slog Wales med 0-1 och smög sig förbi i tabellen. Ett nederlagstippat Irland åkte till den danska huvudstaden för att kämpa sig till ett bra resultat inför returmötet. Det var också precis vad de lyckades med. De spelade definitivt ingen bländande fotboll, men det gjorde inte heller danskarna. Irland är svåra att få hål på, vilket tre hållna nollor på raken visar. Randolph i målet ställdes på prov vid flera tillfällen, men han skötte sig bra och hade dessutom den där turen som en bra målvakt ska ha. Irland har inte förlorat mot danmark på de senaste fem mötena, 2 vinster och tre kryss. Det talar för hemmalaget i returmötet. Problemet är att de har haft svårt att göra mål, men Martin O’Niells lag kommer bäras fram av de fanatiska fansen och vi tror att de kommer få bollen i nät.

Saknade skärpa

Våra sydvästra grannar var stora favoriter hos spelbolagen och skulle få med sig en stabil seger och bara kunna spela av matchen i Irland. Det blev inte så. En svag insats där de inte lyckades tränga igenom det defensivt spelande irländska laget gör istället att det är en jobbig, jobbig match som väntar dem. Danmark har visserligen inte förlorat en enda match under hela 2017 utan har fyra vinster och fyra kryss, men så som spelet såg ut härom dagen kommer de inte att räcka till. Christian Eriksen försökte luckra upp motståndet från sin mittfältsposition, men när bollarna väl kom fram så var det oerhört ineffektiva danska anfallare som ställde till det. Sisto kunde gjort både ett och två mål men fick inte ordning på sina fötter. Danmark har visserligen bara släppt in fyra mål under hela året, men om inte Schmeichel får ordentligt med hjälp på tisdagen så lär det bli fler.

Speltips – Irland slår till på hemmaplan

Irland fick med sig ett resultat de är grymt nöjda med. De släppte inte in några mål utan höll tätt i första matchen. Danmark har en svår uppgift framför sig. Det är tre matcher sedan Irland släppte in något mål och hemma i Dublin är de inte lätta att möta. Danmark saknade fokus senast och behöver steppa upp. Vi tror snarare på hemmalaget och till oddset 2,70 spelar vi 1:an hos Unibet.