Matchstart: 10/10 20:45     Serie/Liga: VM-kvalet

I den allra första omgången i VM-kvalet så spelade Schweiz hemma mot Portugal. Det blev seger med 2-0 mot de regerande Europamästarna, och därefter har det rullat på. Nio raka segrar. Portugal kan dock knipa förstaplatsen i gruppen, och det tror vi att de gör. I returmötet spelar vi 1:an och vi gör det till 1,65 gånger pengarna hos LeoVegas.

Odds på Portugal – Schweiz

1.62 4.00 6.40 Spela
1.65 4.05 6.35 Spela

Nästan perfektion

Portugal har släppt in fyra mål totalt i kvalet. Två av dem kom i första omgången när Schweiz vann hemma med 2-0. Portugal har vunnit samtliga matcher efter det och står på 24 poäng. Tre bakom ledande Schweiz som har 27. Det innebär att om Portugal vinner matchen går de upp på samma poäng, men har en betydligt bättre målskillnad och är därför vidare som gruppetta. Andre Silva och Cristiano Ronaldo har varit enormt viktiga för laget med sitt målskytte, och det är just de två som presterat bäst när det har gällt. Den sistnämndes förmåga att göra just det är fenomenal, och Ronaldos roll i landslaget är enormt viktig. I den senaste matchen var det Andorra som slogs tillbaka på bortaplan. 0-2 skrevs resultatet till och det var Ronaldo som satte matchens första mål. Andre Silva fyllde på med tvåan och det stod klart att vi skulle få en direkt avgörande match om förstaplatsen i den sista omgången.

Så nära full pott

Det är inte vilket lag som helst som vinner nio matcher av nio spelade i ett VM-kval. Schweiz har gjort det. I denna gyllene generation med spelare såsom Shaqiri, Xhaka, Lichtsteiner och Frei har det schweiziska landslaget träffat rätt. De har klättrat till en topplacering på FIFA:s världsranking (sjua just nu, men var uppe som fyra) och går otroligt bra. De stora turneringsframgångarna låter dock vänta på sig. Efter inledande seger med 2-0 mot Portugal har de fortsatt i stor stil och vunnit samtliga matcher i VM-kvalet och har chans att gå obesegrade genom hela gruppspelet. Vi tror dock att de stöter på patrull. Portugal är oerhört taggade och kan bli en svår nöt att knäcka. I den näst sista matchen vann Schweiz hemma mot Ungern med 5-2 i en publikfriande match. Tre mål i första halvlek, alla för hemmalaget gjorde att matchen var avgjord, men Ungern krigade på och spelade 2-2 i andra halvlek.

Speltips – Portugal springer förbi på upploppet

Schweiz har gjort det så bra hittills, men vårt förtroende för Portugal är stort. Bortsett från förlusten i första omgången har Portugal imponerat mer än sina tisdagsmotståndare och vår känsla säger hemmaseger. Vi väljer att tro på Ronaldo och hans lagkamrater och spelar 1:an till oddset 1,65 hos LeoVegas.