Matchstart: 14/10 13:30     Serie/Liga: Premier League

Det är få matcher som har så mycket känsla i sig som Liverpool mot Manchester United. Det är många decenniers rivalitet som varje gång bygger upp för riktigt bra matcher. Liverpool har börjat säsongen bra, men United har varit bättre. Vi tror på en mycket jämn match, men vårt speltips blir ändå en 2:a. Den spelar vi hos Unibet till 2,65 gånger insatsen.

Odds på Liverpool – Manchester United

2.75 3.35 2.75 Spela
2.70 3.35 2.95 Spela

Spelar bra men får inte resultaten

Jürgen Klopp har fått till ett lag som kan spela riktigt bländande fotboll emellanåt och det känns som att årets Liverpool har potential att vara bättre än på flera säsonger. Resultaten har dock inte varit riktigt med dem. På sju spelade matcher har det bara blivit en förlust, men samtidigt tre kryss. Det gör att man hamnar på tolv poäng och en sjundeplats för tillfället. I Champions league hamnade engelsmännen i en överkomlig grupp, men där har det blivit två kryss på de två inledande omgångarna. 1-1 mot Spartak Moskva senast. I ligan bara en vinst på de fyra senaste. Förlust med hela 5-0 mot Manchester City i en match där utvisning på Sadio Mané vid ställning 1-0 gjorde att dagen var fördärvad för de röda. Därefter 1-1 mot Burnley, vinst med 2-3 mot Leicester och kryss 1-1 mot Newcastle. Det är vissa frågetecken inför det stora rivalmötet, helt klart. De offensiva spelarna i Salah, Sané, Firmino och Coutinho kan spela bort vilket försvar som helst på en bra dag och deras betydelse för laget går inte att missta.

United har inlett lysande

Hos Manchester United har det varit ett par tunga säsonger där resultaten inte alls har varit de som förväntats. José Mourinho har dock lyckats bygga ihop ett defensivt starkt lag med skickliga offensiva spelare. Värvningen av Lukaku har slagit mycket väl ut, och den kraftfulle belgaren har öst in mål under säsongsinledningen. Obesegrade efter sju omgångar och sex vinster gör att United har spelat ihop 19 poäng, lika många som Manchester City. City leder dock ligan på målskillnad. Säsongens hittills enda förlust kom i den allra första matchen – UEAF:s Supercup där Real Madrid vann med 2-1. Nu tio raka matcher utan förlust. Nio av dem vinster. I Champions League har det blivit vinster både mot Basel och CSKA Moskva, och i ligan tre raka segrar efter 2-2 mot svårspelade Stoke. Hela 4-0 mot Everton, 0-1 på bortaplan mot Southampton och senast 4-0 mot Crystal Palace. United har inte vunnit ligan sedan Sir Alex Ferguson stod vid sidlinjen. Kanske är det dags i år?

Speltips – United vinner tät match

Det är en oerhört svårtippad match. Oddsen är likvärdiga på hemmaseger och bortaseger. Liverpool har dock bara en seger på de fyra senaste matcherna medan manchester United bara har kryssat en match så här långt och vunnit resten. Vi tror på Mourinhos lagbygge och spelar 2:an. Speltipset ger oss 2,65 gånger pengarna hos Unibet.