Matchstart: 11/10 01:30     Serie/Liga: VM-kvalet

Hemmalaget Brasilien är redan klara för VM i Ryssland nästa sommar. De har dominerat det sydamerikanska kvalet från början till slut och har tio poäng ner till tvåan Uruguay. Chile är ytterligare en poäng bakom och jagar avancemang, men det är tätt bakom. Vi tror att Brasilien fortsätter vinna och spelar 1:an till oddset 1,70 hos Ladbrokes.

Odds på Brasilien – Chile

1.76 3.85 5.10 Spela
1.74 3.70 4.85 Spela

Glänst i kvalet

Det är något speciellt med Brasilien och fotboll. Det finns en slags koppling som man inte kan undgå. Det finns många upplagor av brassarnas landslag som varit så bra att det är löjligt. Kanske är den här upplagan en sådan. De har gått igenom det sydamerikanska VM-kvalet på ett imponerande sätt. 17 matcher. Elva vinster, fem kryss och bara en enda förlust. De har varit ruskigt bra i många matcher och med Neymar, Coutinho och Gabriel Jesus framåt har de öst in mål. Dessutom har de en bra balanserad defensiv där Thiago Silva styr och ställer. 38-11 i målskillnad är långt bättre än någon av konkurrenterna kan visa upp. Det må ha blivit kryss både mot Colombia och Bolivia i de två senaste kvalmatcherna, men mot Chile finns en rivalitet som vi tror tänder Brasilien ordentligt.

Ett lag med kämparglöd

De två senaste Copa America-turneringarna har vunnits av ett Chile som kämpat och slitit för att nå dit de är idag. Det är kanske inte den mest bländande fotbollen alla gånger, men viljan är det absolut inget fel på. med Gary Medel och Arturo Vidal har de två riktiga kämpar som aldrig skulle vika ner sig. Att Alexis Sanchez och Eduardo Vargas dessutom är pålitliga målskyttar gör inte saken sämre. Chile har spelat in 26 poäng på 17 matcher och ligger trea. Det är dock bara två poäng ner till sjundeplatsen och mycket kan hända. Det är en hårfin linje som skiljer drömmen från katastrof. Segern senast mot Ecuador var välkommen. Det var den första sedan sommarens Confederations Cup. Däremellan förluster både mot Paraguay och Bolivia.

Speltips – Brasilien vinner jämn match

Vi tror att det blir en jämn match när två av Sydamerikas absolut bästa lag drabbar samman. Det kommer krigas enormt på mitten, och även om Chiles vinnarmentalitet kan bli svår att handskas med för Brasilien så tror vi att hemmalaget kommer skapa mer och vinna matchen. Vi väljer att spela 1:an, och vi gör det hos Ladbrokes till oddset 1,70.