Matchstart: 13/9 20:45     Serie/Liga: Champions League

Tottenham har inlett Premier League hyfsat men med någon missräkning. I det enormt skadedrabbade Borussia Dortmund blev det bara kryss i helgen, men förstaplatsen i Bundesliga behåller de. I Champions League kan det bli åka av när de båda möts, men vi tror att ett Dortmund som saknar flera stjärnor får det tufft. Speltipset är en 1:a.

Odds på Tottenham – Borussia Dortmund

2.27 3.70 3.20 Spela
2.40 3.55 3.20 Spela

Tottenham var stabila senast

Tottenhams insats i Champions League förra säsongen imponerade inte. Trea i gruppen med både Monaco och Bayer Leverkusen framför sig. Bara CSKA Moskva lyckades de vinna mot. Därefter uttåg mot Gent i Europa League. Såhär långt i Premier League har det blivit två vinster, ett kryss och en förlust. Premiärseger med 0-2 mot Newcastle, sedan uddamålsförlust när Chelsea vann med 1-2. En missräkning mot Burnley där det bara blev 1-1 trots nästan 70% bollinnehav. I den senaste matchen hade Harry Kane vaknat till på riktigt och den målfarlige anfallaren stod för två mål i 0-3-segern mot Everton. Christian Eriksen stötte in 0-2. Tottenham hade inga problem att skapa lägen och fem av tolv avslut gick på mål. Däremot ställdes de inte på några jätteprov av Everton som bara hade en boll på mål. Det lär se annorlunda ut mot ett fartfyllt Dortmund. Erik Lamela och Danny Rose är långtidsskadade, men Tottenham får dessutom klara sig utan Wanyama och N’Koudou. Dele Alli missar också matchen på grund av avstängning.

Skador stör i Dortmund

I Bundesliga har Borussia Dortmund tagit en tidig serieledning efter två inledande segrar och ett kryss i den senaste matchen. De har fortfarande inte släppt in något mål, men med färska skador på viktiga försvarsspelare tror vi det kan bli tal om ett baklängesmål eller två mot Tottenham. I första omgången blev det 0-3-seger mot Wolfsburg med Pulisic, Bartra och Aubameyang i målprotokollet. Hemma mot Hertha Berlin nätade Aubameyang i första och Sahin i andra när det blev 2-0. Trots ett rött kort för Freiburg redan efter en halvtimmes spel så fick aldrig Dortmund hål på hemmalaget. Matchen slutade 0-0 trots stor press och nästan 80% bollinnehav. Glädjande för Dortmunds del är att Mario Götze är tillbaka i spel efter lång sjukdomsfrånvaro och han har sett bra ut. Däremot utgick både Marc Bartra och Marcel Schmelzer skadade från senaste matchen och missar sannolikt mötet med Tottenham. De gör ett helt koppel av spelare sällskap på den redan välfyllda skadelistan. Reus är inte tillbaka efter sin knäskada än på länge. Guerreiro och Schürrle saknas. Erik Durm har höftproblem och Sebastian Rode har problem med en stressfraktur. Det är ett klart decimerat Dortmund. Svenske Alexander Isak har börjat på bänken i samtliga Bundesligamatcher män väntar ännu på sin debut. Det är inte troligt att han får spela mot Tottenham.

Speltips – Tottenham bättre hemma

Stabila 0-3 senast borta mot Everton och en ganska acceptabel skadefrånvaro gör att vi har höga förhoppningar på Tottenham inför mötet med Dortmund. Borussia Dortmund saknar en halv startelva och även om spelarmaterialet så klart är av hög klass så tror vi att det kommer visa sig. Vårt speltips är en 1:a.