Matchstart: 9/9 13:30     Serie/Liga: Premier League

Toppmöte i den fjärde omgången av Premier League när Liverpool åker till Manchester för att möta City. Hemmalaget hade bekymmer mot Bournemouth, medan Liverpool körde över Arsenal totalt senast. City går in som favoriter, men vi tror mer på Liverpool.

Odds på Manchester City – Liverpool

1.90 3.90 4.15 Spela
1.87 4.05 4.45 Spela

Favoriten har inte imponerat

Manchester United har tagit hand om förstaplatsen och är enda laget med tre vinster på de tre inledande omgångarna. Grannen City har spelat in sju poäng efter två vinster och ett kryss. Det har inte varit helt utan bekymmer inledningsvis för Pep Guardiolas lag. De må vara oddssättarnas favoriter till att ta hem ligatiteln, men efter en ganska svag insats mot nykomlingarna Brighton där det till slut blev vinst med 0-2 och ett kryss mot Everton efter 1-1 höll det på att sluta illa i senaste matchen mot Bournemouth. Charlie Daniels gav hemmalaget ledningen efter en kvart men Gabriel Jesus kunde kvittera efter dryga tjugo minuter spelade. 1-1 stod sig sedan ända fram till den 97:e spelminuten innan förre Liverpoolspelaren Sterling kunde trycka in 1-2. Sterling slet av sig tröjan i sin glädje och inkasserade därmed sitt andra gula kort och visades ut Han saknas således mot Liverpool på lördagen.

Liverpool visade klass senast

I Liverpool har det gått bättre och bättre sedan Jürgen Klopp tog över som tränare efter Brendan Rogers. En åttondeplats första säsongen förvandlades till en slutlig fjärdeplats i våras. Nu må det vara tidigt på säsongen, men Liverpool har inga planer på att släppa andraplatsen de ligger på idag. Dessutom spel i Champions League som ger spelarna bra matchning inför de tuffa kamperna i ligan. I premiären blev det 3-3 efter en böljande match mot Watford, men efter det två raka segrar. Först mot Crystal Palace med 1-0 och därefter hela 4-0 mot Arsenal i en rejäl styrkedemonstration. Lägg då också till två segrar mot Hoffenheim i kvalet till Champions League och Liverpool har fyra raka segrar. Sadio Mané gjorde 13 mål förra säsongen och har inlett med tre baljor på de tre första matcherna. Nyförvärvet Salah har gjort två, lika många som Roberto Firmino. Vi tror att Liverpool har fått ihop ett mycket slagkraftigt lag som kan vara med och utmana på allvar.

Speltips – City vinner inte

Det är en svår match att tippa. Liverpool imponerade stort mot Arsenal, medan Manchester City hade flyt mot ett Bournemouth som knappast lär ha med några topplaceringar att göra i slutet av säsongen. Vi vågar inte sticka ut hakan och säga att Liverpool kommer att vinna, men vi tror att chanserna är relativt höga.