Matchstart: 6/9 01:30     Serie/Liga: VM-kvalet

Den senaste omgången av det sydamerikanska VM-kvalet innehöll flera oväntade resultat. Av lagen på den övre halvan av tabellen så var det bara Brasilien som vann, vilket innebar att den brasilianska ledningen i gruppen nu är hela 11 poäng. Argentina fick med sig ett kryss borta mot Uruguay och Venezuela spelade 0-0 mot Colombia. Vi tror att argentinarna vinner på hemmaplan men problemen med målskyttet fortsätter. Hos Betway spelar vi 1:an med under 3,5 mål i matchen. Speltipset ger 2,30 gånger pengarna.

Odds på Argentina – Venezuela

1.06 14.00 23.00 Spela
1.06 13.50 28.75 Spela

Argentina på jakt efter topp fyra-placering

Argentinas kryss i senaste matchen mot Uruguay gör att de ligger kvar på en oviss femteplats i gruppen nu när det börjar dra ihop sig. Femteplatsen innebär kval, och för de tvåfaldiga världsmästarna har man nästan räknat med avancemang direkt från gruppen. Men svaga resultat under förra hösten har gjort att det inte går som på räls, direkt. Förluster både mot Paraguay och Brasilien, och i våras dessutom mot Bolivia. Argentinarna har dock visat upp bättre form och har på de tre senaste landskamperna slagit Brasilien och Singapore i träningsmatcher, och nu senast alltså kryss mot Uruguay på bortaplan. Det var en spelmässigt jämn match där argentinarna skapade något mer, men målen uteblev. Precis som de gjort under hela kvalet. Argentina har haft problem med målskyttet och med 8 gjorda på hemmaplan är de faktiskt sämst av alla lag i gruppen. 15 totalt är bara bättre än Bolivia, som ligger näst sist. Därför tror vi inte att siffrorna springer iväg i vårt speltips.

Sist i gruppen, men Venezuela kryssade sist

Motståndet är visserligen tufft, men blott sju poäng på 15 spelade matcher är direkt svagt. Venezuela ligger sist i gruppen och har släppt in 34 mål. Det har bara blivit en vinst på de 13 senaste landskamperna, och vi får gå tillbaka till november 2016 för att hitta den. Den matchen innebar hela 5-0 mot Bolivia, men därefter har det alltså inte gått lika bra. Förvisso verkar Venezuela vara inne i en bättre period nu med tre raka kryss, men vinsterna lyser ändå med sin frånvaro. 0-0 i senaste matchen mot Colombia på hemmaplan och dessutom fler avslut än motståndarna. I förra VM-kvalsamlingen blev det ett kryss mot Peru efter 2-2 och därefter förlust mot Chile med 3-1. Vi tror att mot ett Argentina med lite press på sig så blir det svårt.

Speltips – Argentina vinner målsnål match

Argentina har några av världens absolut bästa offensiva spelare, men har ändå haft det bekymmersamt med målskyttet. 8 gjorda mål på hemmaplan på sju spelade matcher är inte alls vad man förväntar sig av denna fotbollens stormakt. Att Venezuela har det bekymmersamt är lättare att ta in. Vi tror på argentinsk seger, men det blir inget målkalas att tala om. Vårt speltips är en 1:a med under 3,5 mål i matchen och hos Betway får vi 2,30 gånger insatsen.