Matchstart: 20/6 20:45     Serie/Liga: U21-EM

Portugal premiärvann mot Serbien med 2-0, medan Spanien tvålade till Makedonien med stabila 5-0. En tidig gruppfinal mellan de båda kan komma att ha stor betydelse för hur det går för respektive lag framöver. Grannarna lär spela en fartfylld match, där vi känner att ett speltips på vinst för Spanien är att rekommendera. Hos Unibet får vi 2,00 gånger insatsen.

Odds på Portugal U21 – Spanien U21

4.33 3.50 1.85 Spela
4.40 3.45 2.00 Spela

15 matcher sedan Portugal förlorade senast

I den första gruppomgången slog Portugal ett Serbien som inte var dåliga. Det var serberna som höll mest boll, och de hade lika mycket chanser som segrarna. Men det gäller att sätta sina chanser, och Portugal var mer effektiva. Paris Saint-Germain-strikern Guedes satte matchens första mål efter dryga 40 minuter, och kaptenen Bruno Fernandes stängde tillställningen med 2-0 i slutminuterna. Portugal har nu inte förlorat en enda match sedan EM-finalen mot Sverige 2015 och har 15 raka utan förlust. Tolv av dem vinster. På de tre senaste matcherna har det gjorts sex mål framåt och bara släppts in ett. Det finns spelare med rutin från större sammanhang, många hemmahörande i den portugisiska ligan. Dessutom kryddat med exempelvis Renato Sanchez från Bayern München, som var med och tog EM-guld med A-landslaget i fjol.

Spanien favoriter till slutsegern

Det spanska U21-laget är ruskigt starkt. Med det lag de tagit med sig till Polen är de favoriter till att ta hem hela turneringen enligt oddssättarna och det är svårt att sätta emot. Tre raka segrar nu, 3-1 mot Danmark, 1-2 mot Italien och så senast 5-0 mot Makedonien i första gruppomgången. Marco Asensio har en fin säsong bakom sig, med både ligavinst och seger i Champions League med Real Madrid. Han satte tre bollar mot Makedonien och var matchens bäste spelare. Deulofeo har bytt Everton mot Milan och är livsfarlig för sina motståndare. I Atletico Madrid har Saul Niguez haft en riktigt bra säsong också. För att vara den här nivån är det ett extremt rutinerat lag som definitivt kan gå hela vägen.

Lagspelet och samarbetet viktigt

Vad som alltid är viktigt att komma ihåg är att det gäller att laget som sådant fungerar. England har en stark trupp, men fungerade inte som en enhet mot Sverige. När Makedonien stod för motståndet var Spanien klart bättre, men det finns ändå mycket att jobba på vad gäller samspelet. Mot mer kvalificerade Portugal behöver spanjorerna se till att sätta spelet som lag, annars hugger motståndarna direkt.

Speltips – Spanien slår Portugal

Känslan är att det kommer bli lite som när Sverige möter Danmark. Lillebror gör vad de kan för att visa storebror att de minsann är minst lika bra. Det bäddar för en härlig match, där vårt speltips blir en 2:a. Vi tror Spanien vinner, och spelar hos Unibet. 2,00 gånger pengarna.