Matchstart: 19/6 17:00     Serie/Liga: Confederations Cup

På måndagen möter Australien ett svårspelat Tyskland i den första gruppspelsomgången i Confederations Cup. Australien hade innan genrepet mot Brasilien åtta raka matcher utan förlust medan Tyskland inte har förlorat sedan semifinalen i EM. Vi tror på bortaseger med mål för båda lagen och vårt speltips ger 2,85 gånger pengarna hos SuperLenny.

Odds på Australien – Tyskland

9.50 5.40 1.32 Spela
9.75 5.55 1.37 Spela

Australien kan överraska många medan Tyskland ändå är starkare

Genom vinst i Asiatiska mästerskapet 2015 är Australien kvalificerade för Confederations Cup. De är inte tippade att gå särskilt bra, men vi tror samtidigt att de kan göra hyfsade matcher även mot mer kvalificerat motstånd än vad de normalt sett möter. Tyskland är på plats i egenskap av regerande världsmästare efter vinsten 2014 i Brasilien. Det är ett frejdigt Tyskland med mycket fart som kan ställa till det för vilket annat lag som helst, och i vårt speltips är de klara favoriter att ta hem den här matchen.

Åtta raka utan förlust innan genrepet för Australien

Australien är kanske inte det första landet man tänker på när man pratar fotboll. Det är dock ett lag som inte är så underlägset de mer etablerade nationerna som man skulle kunna tro, och många gånger är det jämna matcher även mot drakarna. I fjol vann England en träningsmatch med 2-1, medan ett dubbelmöte med Grekland slutade med en vinst och en förlust. I den senaste matchen blev det dock förlust mot Brasilien med 0-4. Just Tyskland har stått för motståndet vid fyra tillfällen, och de två senaste gångerna har faktiskt Australien vunnit en och kryssat en. 2015 blev det 2-2 och Podolski räddade Tyskland med ett sent kvitteringsmål. En styrka som visat sig gång på gång är förmågan att göra mål. Det blev förvisso noll framåt mot Brasilien, men det var första gången på nästan två år. Aston Villa-spelaren Jedinak är kapten i landslaget, men har skadeproblem och finns inte med i truppen.

Tyskland har inte sin starkaste trupp men är svårslagna

Tyskland hör till de absolut bästa lagen i världen, men till turneringen kommer en något oprövad trupp som saknar flera av de stora stjärnnamnen. Bland annat saknas starka försvarsspelare såsom Hummels och Boateng, och vi tror det kan visa sig genom att det släpps till fler chanser än det normalt sett gör. Tyskland har nu tio raka matcher utan förlust, och åtta av dem har slutat med seger. Mot Danmark härom veckan blev det visserligen bara kryss efter ett sent kvitteringsmål genom Joshua Kimmich, men i den senaste matchen fick laget en självförtroendeboost när San Marino stod för motståndet. 7-0 är alltid ett skönt resultat, även om det är en match som bara ska vinnas. Att Tyskland nätar i den här matchen räknar vi kallt med, dessutom tror vi att de gör det tillräckligt många gånger för att vinna.

Speltips – Tyskland vinner, men båda lagen gör mål

Australiens förmåga att nästan alltid näta ger oss ett par intressanta möjligheter till speltips. Rutinerade Tim Cahill, med 48 mål på 96 landskamper, eller Juric, som gjorde två senast, kan se till att Australien fortsätter göra mål. Samtidigt tror vi att tyskland är det bättre laget och kommer att vinna matchen. Vi spelar 2:an med båda lagen i målprotokollet till oddset 2,85 hos SuperLenny.