Matchstart: 18/6 18:00     Serie/Liga: U21-EM

Grupp C i U21-EM inleds med ett Tyskland som av många tippas gå väldigt bra i turneringen med den starka trupp de har. De möter Tjeckien, som har fyra raka vinster och kan överraska. Tjeckerna har bara gått mållösa från en enda match sedan 2014, och även om vi tror att Tyskland vinner matchen så är vårt speltips att båda lagen gör mål. 1,90 gånger pengarna hos Unibet.

Odds på Tyskland U21 – Tjeckien U21

1.60 4.00 5.50 Spela
1.65 4.25 6.05 Spela

Grupp C kan bli ett getingbo när även Italien och Danmark är med

På söndagskvällen drar grupp C igång, och ett Tyskland med en galet stark trupp inleder mot ett Tjeckien som gör mål i varenda match de spelar. Förutom de båda nämnda finns också Danmark och Italien i gruppen. Det kan bli riktigt tight och något av ett getingbo när det ska avgöras vilka som går vidare.

Tysklands trupp är respektingivande

Med flera spelare som redan i ung ålder har stor rutin från Bundesliga och framträdande roller i sina respektive lag så är Tyskland definitivt ett av lagen som har potential att vinna hela turneringen. På mittfältet hittar vi bland annat Schalkes Max Meyer och Wolfsburgspelaren Maximilian Arnold. Dessutom Serge Gnabry, som lämnar Arsenal för Bayern München nu under sommaren. I anfallet har succélaget Leipzigs Davie Selke haft lekstuga och gjort sju mål på sju matcher i kvalet. Backlinjen och målvaktspositionen är något mer oprövad och det är främst det defensiva spelet som kan innebära vissa frågetecken. Tysklands styrka är att man vinner. Vinner, vinner och vinner. Förmågan att alltid göra fler mål än motståndarna är imponerande. Sedan 2014 har det blivit 19 segrar, fyra kryss och två förluster – fram till i höstas. På de tre senaste har det faktiskt blivit två förluster – 1-0 borta mot Polen och senast 0-1 mot Portugal. Däremellan seger mot England med 1-0.

Tjeckien har gjort 13 mål på fyra senaste matcherna

Det tjeckiska laget har en enormt stor styrka i att de alltid gör mål. De har bara gått mållösa från en endaste match sedan 2014, och vårt speltips känns helt klart rimligt. Vaclav Cerny i Ajax har gjort 15 mål och åtta assists på 28 matcher i Jupiler League med Ajax U21:or, och är ett vasst vapen för tjeckerna. Mot Slovakien tidigare i år stod han för ett hat-trick. Patrick Schick gjorde elva mål på 32 matcher för Sampdoria i ligan och två i cupspelet i Italien. I U21-EM har han gjort tio mål på nio matcher i kvalet. Definitivt två spelare som kommer ställa till det för det tyska försvaret. Med fyra raka segrar har tjeckerna visat att de vill vara med och utmana på allvar. 13 gjorda mål på matcherna imponerar. 4-1 mot Slovakien, 1-2 mot Polen och sedan först 5-0 följt av 2-1 i ett dubbelmöte med Azerbajdzjan.

Speltips – Tyskland slår Tjeckien, och båda lagen gör mål

Vi tror stenhårt på vårt speltips. Tyskland är enormt starka och lär göra flera mål. Samtidigt går tjeckerna i stort sett aldrig mållösa och med flera offensiva spelare kapabla att näta så kommer de sätta press på det tyska försvaret. Båda lagen gör mål ger 1,90 gånger pengarna hos Unibet.