Matchstart: 19/6 20:45     Serie/Liga: U21-EM

Hemmanationen Polen fick en pangstart när 1-0 kom mot Slovakien redan innan första minuten hade passerat. Det hjälpte dock föga när slovakerna gjorde både 1-1 och 1-2 innan matchen var slut. För svensk del var det ytterst nära succé mot England, men ribbträff och straffräddning kom i vägen för den totala glädjen. När de båda länderna möts har vi en känsla av att det kan bli fråga om en ganska stängd match med defensivt fokus. Speltips är under 2,5 mål, vilket ger 1,82 gånger pengarna hos Unibet.

Odds på Polen U21 – Sverige U21

2.85 3.15 2.55 Spela
2.75 3.40 2.85 Spela

Polens hemmapremiär började i dur men slutade i moll

För Polen var det givetvis en stor dag och en stor match när nationalsången spelades och spelarna ställde upp för kamp mot Slovakien. Och det kunde knappast ha börjat bättre. 1-0 genom Lipski redan innan första minuten hade passerat. Slovakien lyckades kvittera, och efter en match med gott om chanser för båda lagen och där Polen hade möjligheter att avgöra så blev istället Safranko hjälte för slovakerna när han kom in från bänken och satte 1-2 i matchens slutskede. Polen står nu på tre raka förluster, om man också räknar in träningsmatcherna där både Italien och Tjeckien vunnit med uddamålet, och behöver vända trenden om de ska ha chansen att ta sig vidare från gruppen.

Sverige var nära mot England

För svensk del var förhoppningarna höga även om England var klara favoriter i premiäromgången. Trots ett, på pappret, betydligt starkare lag och mer rutinerade spelare så var engelsmännen dock något av en besvikelse. Det var just samspelet och förmågan att fungera som lag som inte stämde och istället kunde ett Sverige med typiskt svensk organisation och metodik spela riktigt bra stundtals. Håkan Ericsson och hans spelare visade upp stort tålamod, och det var mycket nära att det betalade sig. En ribbträff och en tveksamt slagen straff av Linus Wahlqvist kunde lika gärna ha inneburit både 1-0 och 2-0. Matchen blev istället mållös. Svenskarna har nu bara en seger på de fem senaste matcherna, men spelmässigt finns alla möjligheter att vända den trenden.

Två lag med problem vad gäller målskyttet

Målmässigt har det varit halvdant för Sverige sista tiden. Bortsett från 4-0-segern mot Tjeckien i träningsmatch så har motståndarna nollat de blågula i de fem senaste. Trots det så finns det flera spelare med hög kapacitet framför mål – bland andra Gustav Engvall och Pawel Cibicki från Allsvenskan och Belgienproffset Carlos Strandberg. För polsk del har det åtminstone gjorts mål, men i fyra raka matcher har det bara gjorts ett enda. Som tidigare nämnt har det också inneburit tre förluster. Statistiken talar för vårt speltips.

Speltips – Varken Sverige eller Polen gör särskilt många mål

Vi har studerat målskyttet hos respektive lag. Den talar sitt tydliga språk, och vi ser ett speltips vi tycker det är värt att satsa på. Under 2,5 mål i matchen när två målsnåla landslag möts ger oss oddset 1,82 hos Unibet.